Tom

Totalt: 0,00 kr

Skötselråd

 

Skötselråd

Alla våra produkter hålle hög kvalité. Trots detta är det väldigt viktigt att du sköter dom på rätt sätt. Då slitage tyvärr är ofrånkomligt så rekommenderar vi er att följa våra skötselråd för att era produkter skall hålla länge. Var rädd om dina accessoarer & smycken då håller de längre och du får glädje av dem en lång tid.

 

 • Förvara smycket i en organzapåse eller smyckeskrin när du ej använder dem.

 • Ta alltid av smyckena när du duschar, diskar, sover eller sportar.

 • Förvara aldrig dina smycken i fuktigt utrymme liksom badrum exv.

 • Utsätt aldrig accessoarerna för starka kemiska medel som exv olja, kosmetika, hudlotion och hårspray. Om du ändå har dem i samband med smink, lotion etc. så se till att hårspray, smink & lotion torkat in ordentligt innan du sätter på dig smyckena, då minskar du iallafall slitaget på dina smycken.

 • Förvara aldrig smycken ihop med andra eftersom de då kan skava mot varandra.

 

Bijouterier
Förvara bijouterier torrt och mörkt så håller de sigfina längre. Det är extra noga att du följer våra  skötselråd om du har köpt bijouteri då dessa smycken slits fortare.

 

Stål (stainless steel)
Rostfritt stål oxiderar inte och behöver vanligtvis ej putsas. Stål är ett rejält material som inte går sönder i första taget. Skulle smycket ändå bli smutsigt så rekomenderar vi att du rengör det försiktigt med lite såpa och vatten.

 

Läder
Tänk på att läder kan missfärgas, bli sladdrigt  & släppa vid eventuella limningar vid kontakt med vatten, därför rekomenderar vi att ni alltid undviker att de utsätts för vatten eller förvarar de i fuktiga utrymmen.

 

Silver
Rengör regelbundet dina silversmycken med mjuk putsduk samt förvara dem gärna i en sluten förpackning när du inte använder dem, detta för att förhindra att silvret oxideras.

 

Pärlor
Pärlhalsband och pärlsmycken bör torkas av med fuktig linneduk efter att de använts & förvaras lämpligen i linneduk, i en tillsluten plastpåse eller hängande i rumstemperatur. Bomull har en uttorkande effekt på pärlan och bör därför undvikas. Med tiden blir pärlsilket (tråden som håller samman pärlorna i ett halsband eller armband) skört och kan till & med gå av. Så ta för vana att kontinuerligt låta en specialist kontrollera om ditt pärlsmycke är i behov av att träs om.

 

Kläder
Tvättas med avigsidan utåt i 30° för att behålla trycket längre. Krymper 1-2% vid första tvätten.

 

 

Lathund om mått

Att mäta storlek på ring innan köp

 • Välj en ring som du använder ofta, helst med samma bredd som du tänkt köpa

 • Lägg ringen på plant underlag och mät på ringens insida det bredaste stället

 • Det mått du nu fått fram, mätt på ringens insida, är den storlek du skall välja.

OBS! Mäter du en smal ring men tänker shoppa en bred så bör du lägga till 1/2-1/1 storlek för att du ej skall ha problem att få av ringen.

 

Så här mäter vi

 • Halsband - Längd står för hur långt halsbandet är i omkrets

 • Armband - Innerdiameter

 • Ring - Innerdiameter
   

Kläderna är normala i storlekarna